Reportatge al Ronçana

20051101-foto-roncana
Sortida a Sant Bartomeu (17 d’abril de 2005)

Voltava l’any 1978 quan un grup d’arqueòlegs de Barcelona van anar a veure mossèn Dídac Faig perquè havien trobat petits indicis de ceràmica ibèrica a can Badell. Mossèn Dídac els va posar en contacte amb Francesc Pujol, el qual sempre s’havia mostrat interessat per les coses dels nostres avantpassats, i junt amb una colla de voluntaris s’hi van començar les excavacions. Davant la importància del jaciment i a mida que s’anaven trobant coses es va pensar en crear un museu i així va néixer la Societat Històrico-Cultural de Bigues i Riells, la qual anava recollint i canalitzant les troballes.

En Pujol, en Quim Reinoso i d’altres veïns i veïnes van començar  a netejar i alhora recuperar antics camins per tal de facilitar la tasca de les excursions.

Fa uns anys, el Museu es va fer tancar i un grup de gent del poble vàrem seguir fent sortides i petites caminades al voltant del nostre municipi i dels Cingles. Va ser així que va néixer el Grup Excursionista de Bigues i Riells Amics dels Cingles de Bertí, el qual ja fa uns quants anys que funciona, concretament des del 1999.

El nostre objectiu no és ni fer grans cims ni grans caminades, simplement passejar i conèixer els voltants de Bigues. Són excursions familiars, on no hi ha edat per a realitzar-les. Només demanem ganes de caminar i una mica d’interès per casa nostra.

Durant la primavera i la tardor, ens trobem cada quinze dies a la plaça del Mercat de Bigues a les 8 del matí, i tornem cap al migdia. […]

Us convidem a participar a les passejades matinals destinades a millorar el coneixement dels nostres pobles i d’altres indrets interessants de les rodalies.

Ronçana, revista de la Vall del Tenes. Núm 230 (Novembre/Desembre 2005)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s