Les Rutes Maspons

Ahir dimecres dia 28 de juny, el Grup Excursionista de Bigues i Riells va presentar, conjuntament amb l’Ajuntament de Bigues i Riells, les Rutes Maspons, que s’engloben dins els actes de l’Any Maspons que organitza el consistori i que commemoren el cinquantè aniversari de la mort d’en Francesc Maspons i Anglasell.

L’acte de presentació, que va tenir lloc en una sala Pau Joan Hernández plena, va comptar amb la presència de l’alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament, Joan Galiano, que va resumir en què consisteix l’Any Maspons, el president de la nostra entitat, Jesús Cano, que va disseccionar la figura d’en Maspons excursionista i va presentar les rutes proposades, i de Xavier Martí, membre de la nostra entitat, president de l’Associació Hàbitats i professor de geologia, que va explicar als assistents els atractius que buscaven en aquestes rutes en Maspons i companyia des del punt de vista científic -que era la vessant que ells practicaven-, és a dir, geològic.

Les Rutes Maspons constaran de tres excursions. La primera tindrà lloc el dissabte 15 de juliol a les 18:30, i el seu punt d’inici i final serà la plaça Miquel Bosch, davant del Centre Cívic, i ens portarà a les Barbotes, l’Avencó i el Forat de la Baga de can Torroella, en la que és l’excursió més assequible de les tres. La segona excursió serà el 17 de setembre a les 8 del matí, i des de la Plaça de Riells del Fai ens portarà a l’antic priorat de Sant Miquel del Fai i a Vallderrós, en un itinerari que no és massa més exigent tècnicament que l’anterior. La darrera excursió, el 19 de novembre a les 8 del matí a la Plaça de l’Església de Bigues, anirem als Cingles de Bertí, en l’excursió més fidel a l’original de les tres i, per tant, la més exigent en tots els sentits. Podeu consultar les dades de les excursions seguint-ne els respectius enllaços.

Per poder participar a les excursions caldrà inscriure’s prèviament, totalment de franc, sigui per internet, sigui a l’OAC o bé mitja hora abans de l’inici de cadascuna de les excursions en el punt de sortida.

VOTV va informar de l’acte de presentació amb aquest reportatge.

Anuncis

Hi ha 3 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s