Les Rutes Maspons

Ahir dimecres dia 28 de juny, el Grup Excursionista de Bigues i Riells va presentar, conjuntament amb l’Ajuntament de Bigues i Riells, les Rutes Maspons, que s’engloben dins els actes de l’Any Maspons que organitza el consistori i que commemoren el cinquantè aniversari de la mort d’en Francesc Maspons i Anglasell.

L’acte de presentació, que va tenir lloc en una sala Pau Joan Hernández plena, va comptar amb la presència de l’alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament, Joan Galiano, que va resumir en què consisteix l’Any Maspons, el president de la nostra entitat, Jesús Cano, que va disseccionar la figura d’en Maspons excursionista i va presentar les rutes proposades, i de Xavier Martí, membre de la nostra entitat, president de l’Associació Hàbitats i professor de geologia, que va explicar als assistents els atractius que buscaven en aquestes rutes en Maspons i companyia des del punt de vista científic -que era la vessant que ells practicaven-, és a dir, geològic.

Les Rutes Maspons constaran de tres excursions. La primera tindrà lloc el dissabte 15 de juliol a les 18:30, i el seu punt d’inici i final serà la plaça Miquel Bosch, davant del Centre Cívic, i ens portarà a les Barbotes, l’Avencó i el Forat de la Baga de can Torroella, en la que és l’excursió més assequible de les tres. La segona excursió serà el 17 de setembre a les 8 del matí, i des de la Plaça de Riells del Fai ens portarà a l’antic priorat de Sant Miquel del Fai i a Vallderrós, en un itinerari que no és massa més exigent tècnicament que l’anterior. La darrera excursió, el 19 de novembre a les 8 del matí a la Plaça de l’Església de Bigues, anirem als Cingles de Bertí, en l’excursió més fidel a l’original de les tres i, per tant, la més exigent en tots els sentits. Podeu consultar les dades de les excursions seguint-ne els respectius enllaços.

Per poder participar a les excursions caldrà inscriure’s prèviament, totalment de franc, sigui per internet, sigui a l’OAC o bé mitja hora abans de l’inici de cadascuna de les excursions en el punt de sortida.

VOTV va informar de l’acte de presentació amb aquest reportatge.

Advertisements

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s