Èxit per descobrir el Forat de la Baga de can Torroella

20170715RutaMaspons1Dissabte a la tarda, després de la jornada de dret públic català organitzada pel Col·lectiu Maspons i Anglasell al Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues, va tenir lloc la primera de les tres rutes Maspons que hem previst per enguany i que es troben incloses dins els actes de l’Any Maspons que impulsa l’Ajuntament de Bigues i Riells, amb qui anem de la mà en aquesta aventura.

En una tarda especialment xardorosa d’estiu, 60 excursionistes -rècord en una excursió de la nostra entitat- es van aplegar per conèixer les Barbotes, l’Avencó i el Forat de la Baga de can Torroella, un lloc molt desconegut del municipi de Bigues i Riells i que Francesc Maspons i Anglasell fa 120 anys va inspeccionar i documentar juntament amb Norbert Font i Sagué i altres amics seus en un seguit d’excursions científiques per Bigues i Riells i els Cingles de Bertí. L’excursió es completava amb la visita a can Maspons, la casa pairal de la família Maspons, que va ser la seva base d’operacions per a les excursions que serveixen de base per aquestes rutes.

Pel traçat definitiu de l’excursió finalment es van preprarar dues variants, que diferien l’una de l’altra en la dificultat d’accedir al Forat. La primera opció, més fidedigna a l’original, pujava pel dret directa al Forat, mentre que la segona opció, molt més suau, dóna la volta pel Rull.

Xavier Martí, professor de geologia a l’Institut Maria de Bell-lloc, i Abel Camp, tècnic de cultura de l’Ajuntament, es van encarregar de donar les pinzellades necessàries per entendre els diferents fenòmens geològics que visitava l’excursió -abans de les Barbotes i l’Avenció i abans d’accedir al Forat- i  i al personatge homenatjat -a can Maspons-.

La propera sortida tindrà lloc el 17 de setembre a les 8 del matí a la Plaça de Riells del Fai, i ens portarà cap a Sant Miquel del Fai i Vallderrós.

 

Anuncis

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s