3a i última ruta Maspons: Els Cingles de Bertí

El proper diumenge dia 19 finalitzarem el cicle d’excursions inclòs en els actes de l’Any Maspons organitzats per l’Ajuntament de Bigues i Riells.

Aquests actes tenen la seva raó de ser en la promoció i recuperació de la figura de Francesc Maspons i Anglasell, il·lustre veí de Bigues, en motiu del cinquentenari de la seva mort. Les anomenades rutes Maspons pretenen recordar la vessant excursionista del personatge, i estan inspirades en tres excursions que va realitzar amb amics seus l’estiu de 1897 i que van quedar perfectament documentades.

Aquesta tercera ruta es basa, bàsicament, en la segona excursió de les tres comentades, que va portar als nostres protagonistes des de la casa pairal de can Maspons a dalt els Cingles de Bertí i en la que, d’entre altres fites, en destaca la primera incursió documentada del Cau de la Guilla.

La proposta que fem és realitzar tota aquesta ruta, però sortint de la plaça de l’Església de Bigues, ja que així s’evita repetir un tram d’itinerari. Per poder arribar a més públic, s’ha previt un itinerari curt, de 13 quilòmetres (track aproximat¹), i un de llarg, de 19 (track aproximat¹), que és el que es correspon a la ruta original. La sortida és a les 8 del matí i us podeu inscriure via internet o presencialment mitja hora abans del començament de l’excursió i al llarg del recorregut hi haurà dos punts de control i d’avituallament -l’esmorzar no està inclòs-. L’excursió transcorre per quatre termes municipals (Bigues i Riells, Sant Quirze Safaja, Figaró-Montmany i l’Ametlla del Vallès) que pertanyen a dues comarques diferents (el Vallès Oriental i el Moianès).

¹Els tracks enllaçats que es mostren són un xic més llargs (1 km) dels que es faran realment.

Anuncis

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s