Retroba’t amb la teva història al Castell de Montbui

0705181103_20180512cartellinauguraciocastelldemontbuiLes obres de millora del Castell de Montbui, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, s’han acabat. Aquesta iniciativa garanteix la consolidació i conservació d’aquesta construcció històrica.

En aquesta acció també s’han realitzat excavacions arqueològiques a l’interior del recinte del castell: s’ha arribat a excavar la totalitat del perímetre interior fins a arribar als paviments. Aquesta actuació ha permès identificar els diferents espais que configuraven l’estructura de la fortificació a partir del segle XIV: una gran sala coberta amb una estructura de fusta suportada per un arc de diafragma i altres estances vinculades amb la presó episcopal i les dependències associades.

També s’ha excavat la cisterna i s’ha pogut recuperar el pas perimetral per l’exterior del recinte. Ara bé, la gran troballa ha estat descobrir les restes d’una antiga torre rodona desmuntada en el moment de construcció del castell al segle XIV, ja que se’n desconeixia la seva existència fins ara. Ara es podran visitar amb elements d’indicació, escales per salvar desnivells i baranes de seguretat.

Aquest dissabte es convida a la ciutadania a pujar a peu al castell des del Centre Cívic i Cultural El Rieral a les 9.00 hores acompanyats pel centre excursionista GEBRACB. Un cop a dalt s’inaugurarà la reconstrucció i l’itinerari perimetral amb una visita guiada a les 11.00 hores.

Font: Ajuntament de Bigues i Riells.

Hi ha 2 comentaris

  1. 42 excursionistes ens van acompanyar a l’excursió, on val a remarcar el valor i l’esforç de l’Encarna, que als seus 84 anys va realitzar -i a bon ritme- l’ascensió al Castell; amb camins pràcticament selvàtics amb la “civilització” a tocar que van agradar molt als assistents, als quals agraim la seva presència, així com a l’ajuntament per fer-nos partíceps d’una jornada tant important per Bigues i Riells.

    El track de la ruta, per qui vulgui seguir-lo, el teniu aquí sota el títol El Castell de Montbui i el torrent de la Vernaguera.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s