Amb els alumnes de 4t d’El Turó

IMG_20190523_131127
Pel Molí de Llobateres

El passat 23 de maig, els alumnes que quart de primària de l’Escola El Turó de Bigues van realitzar una excursió resseguint el riu Tenes des de Sant Quirze Safaja fins a Riells del Fai per tal d’aprendre alguns dels aprofitaments tradicionals dels rius.

Per motius d’horari, l’excursió inicialment prevista, de 10 quilòmetres, vam haver-la de reduir traient de la mateixa l’accés a l’antiga central hidroelèctrica de Riells i a la Font de la Pineda, tirant pel dret per la feixuga i avorrida pista de la Madella al nucli de Riells.

No obstant, es va poder explicar als nens els diferents tipus de vegetació que es pot trobar en funció de la proximitat al riu, així com algunes de les maneres en què l’home ha aprofitat el riu tradicionalment. A banda del regadiu -camps de conreu-, l’excursió passa pel costat del càmping l’Illa -un aprofitament modern, el turisme-, la poua de glaç de les Ferreries -de la que, llastimosament, s’ha esfondrat una part-, el molí de Llobateres i el molí de Baix i la presa de l’antiga central hidroelèctrica de Riells.

També es va poder aprofitar per fer virtut a partir d’una mala praxi, la manca de consciència ecològica de molta gent. En el tram de Sant Quirze Safaja a Sant Miquel del Fai vam omplir un parell de bosses de plàstic de deixalles diverses: a banda dels “típics” trossos de vidre, diferents formes de plàstic -ampolles, cintes- o llaunes de refresc, també vam recollir algun medicament, cordills, guants, burilles i un petard -en un entorn boscós!- i alguns elements que eren impossible d’endur-se, com una butaca o un bidó.

El balanç de la sortida va ser plenament positiu, ja que vam poder ensenyar cultura i ecologia al nostre futur, per tal que s’estimin tot allò d’on venim i tot el que tenim, perquè d’això en depèn el nostre (i, sobretot, el seu) futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s