Més de 80 valents trepitgen les passes de Francesc Maspons pels Cingles de Bertí

20171119-3aMaspons2
Primer avituallament, a can Mestret

El dimenge 19 de novembre es va cloure el cicle de tres excursions, anomenades rutes Maspons, que han format part de les activitats organitzades per l’Ajuntament de Bigues i Riells sota el lema Any Maspons. Cadascuna de les tres excursions ha tingut un nivell de dificultat creixent respecte l’anterior, on aquesta darrera ha estat, de llarg, l’excursió més exigent per als seus participants i la que ha intentat apropar-se més a la figura de Francesc Maspons i Anglasell i al tipus d’excursionisme que feien a les acaballes del segle XIX.

Amb una climatologia força benèvola i una bona fresca matinal, com correspon a un mes de novembre, els 83 inscrits a l’excursió van començar la marxa a les 8 del matí a la plaça de l’Església de Bigues en direcció als Cingles de Bertí, als quals s’hi arribava mitjançant el Grau del Traver després de deixar enrere can Torroella i can Canals, tal com van fer Maspons i companyia el 27 de juliol de 1897. El primer avituallament es trobava a can Mestret, on van dinar aquell dia després d’estudiar el Cau de la Guilla, i on els follets, com fa 120 anys, van tornar a actuar, ja que tot i les mostres d’esforç més que evidents en més d’un per la pujada realitzada, la immensa majoria va optar per realitzar el recorregut llarg, que se n’anava cap al Clascar, Sant Pere de Bertí i el Pla de les Escorces, on Maspons va anar a buscar algun que altre avenc aquell dia. Després de la baixada pel Grau de Montmany i el camí de la Font de l’Alba, el segon avituallament a Puiggraciós acabava de donar les forces necessàries pel retorn, pel Serrat de l’Ocata i Sant Bartomeu, cap a Bigues. El recorregut curt ha enllaçat can Mestret directament amb Puiggraciós per la moderna pista que puja als Cingles des del Santuari.

Tot i la sequera, la natura s’ha mostrat exhuberant, els cirerers d’arboç farcits fins dalt i algun que altre roure americà contrastava les seves marronoses fulles amb la verdor generalitzada. La visibilitat, força bona, ha permès gaudir de grandioses panoràmiques a través dels diversos miradors que hi ha al llarg del recorregut.

Només ens resta agrair la predisposició i la col·laboració de l’Ajuntament de Bigues i Riells en la realització de les tres rutes Maspons, així com el suport dels voluntaris de Protecció Civil de Bigues i Riells en aquesta excursió en concret, més complexa d’organitzar degut al seu traçat, per tal que tot sortís com era d’esperar.

Per qui vulgui reproduir-la, aquí us podeu descarregar-ne el traçat llarg que finalment es va realitzar i aquí el curt.

 

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari